Recenzje i nagrody alkomatów AlcoSense

Prosimy o wybranie modelu alkomatu, by dowiedzieć się więcej na temat zdobytych nagród i otrzymanych recenzji.

(Informacje te pochodzą z  rynku międzynarodowego i są przedstawione w oryginalnym języku.)



AlcoSense Excel

12/6/2018

Wynik: 1 miejsce - AlcoSense Excel; 2 miejsce - AlcoSense Pro

Cytat pochodzi z grupowego testu alkomatów, którego wyniki przedstawiono w magazynie AutoMoto, wydanie z lipca 2018r. (266)

„Excel jest podstawowym modelem alkomatu elektrochemicznego, który oferuje niezwykłą dokładność i funkcjonalność... Teoretyczne niemal wszystkie alkomaty przeszły test dokładności wskazań. W praktyce poza urządzeniami AlcoSense, nie gwarantują one jednak dokładności wskazań, ponieważ nie analizują objętości powietrza pobranego do badań.

Alcosense Pro to większy brat modelu Excel. Oferuje świetną dokładność wskazań. Niestety jest dość drogi. Jedyny minus to jego cena - 800 zł.”

Do góry


9/7/2018

AlcoSense Excel zdobył nagrodę Good Product Award na Benchmark.pl.

 

„AlcoSense Excel to alkomat elektrochemiczny o bardzo oryginalnym designie... Obsługę oceniam jako wygodną i intuicyjną... Alkomat uruchamia się zaskakują szybko - praktycznie odrazu jest gotowy do użycia (nie ma żadnego „nagrzewania się”). Wkładamy ustnik do podświetlanego gniazda i… dmuchamy! AlcoSense Excel sprawi, że będziemy mieć absolutną pewność, że możemy bezpiecznie prowadzić. Uważam, że warto wydać pięćset złotych, jeżeli mamy skłonność do jeżdżenia dwie godziny po piwku lub kolejnego dnia po „zakrapianych” imprezach. Polecam!”

 

Całość recenzji dostępna tutaj

 Do góry


Auto Swiat

5/4/2018

Ocena: ★★★★★+

„Dokładność, niezwykle przemyślana budowa i oprogramowanie, odporność na zachowania użytkownika”

„Od razu widać, że twórcy tego sprzętu nie raz zastanowili się: mogę jechać czy lepiej jeśli się wyśpię ?... Wysoka cena – to, że było warto docenia się dopiero po czasie… gdy jest za zimno, tester zamiast błędnego wyniku uczciwie powie, ze musi być ogrzany… po drugie, jeśli dmuchniesz w ustnik tuż po wypiciu mocnego alkoholu, każdy czujnik wariuje i potrzebuje czasu , żeby „odparować” Testery Alcosense wyświetlą w takiej sytuacji ekran blokady: wróć do mnie za dobę… Jeśli chodzi o sam pomiar, to sprzęt - tak jak profesjonalne alkotestery policyjne... bierze pod uwagę natężenie przepływu powietrza podczas dmuchania i wizualizacją na ekranie... podpowiada, jak mocno dmuchać. Jeśli robisz to źle, musisz pomiar powtórzyć....”

Do góry


10/8/18

„wyjątkową precyzję i doskonały design”

Całość recenzji dostępna tutaj

Do góry


18/07/2018

„Alkomaty AlcoSense wyróżniają się na tle konkurencji właśnie dokładnością pomiaru. Każdy z dostępnych w Polsce modeli posiada certyfikat ISO 13485, dzięki czemu są one traktowane jak urządzenia medyczne...

 

Ze swojej strony mogę dodać tylko, że ceny tych urządzeń na pewno nie są zawyżone. Wszystkie modele alkomatów AlcoSense dostępne w Polsce cechują się bardzo wysoką jakością wykonania, przyjemną obsługą i – co najważniejsze – wynikami, którym można zaufać. Jeśli zdarza wam się wsiadać za kierownicę po kilku godzinach od wypicia kilku głębszych, albo dzień po większej imprezie, to wydaje mi się, że warto zainwestować w taki gadżet, który może uchronić was przed utratą prawa jazdy.”


Całość recenzji dostępna tutaj

Do góry


27/06/2018

 

„Można zapytać – czy rzeczywiście nie wystarczy alkomat za przysłowiowe 100 zł? Jeśli naszym celem jest tylko zyskanie alibi w postaci marnej jakości urządzenia, które nie daje gwarancji dokładności wyniku, to czemu nie? Ale jeśli bezpieczeństwo jest naszym priorytetem i chcemy mieć pewność każdego pomiaru, to AlcoSense będzie bardzo dobrym wyborem! Tym bardziej, że jeśli na szali kładziemy zdrowie lub życie nasze i naszych najbliższych, których wieziemy autem, kilkaset złotych nie jest żadnym wydatkiem!”

Całość recenzji dostępna tutaj

Do góry



“Alkomat jest najwyższej jakości i cena jest w pełni uzasadniona. Urządzenie nigdy Was nie zawiedzie, nie wskaże zbyt niskiego wyniku ani fałszywego wyniku. […]. Samo użytkowanie jest banalne i nie sprawia problemów, nawet jeśli jesteście mocno wstawieni – w ciemności pomaga podświetlane miejsce na ustnik. AlcoSense Excel można łatwo ustawić i dopasować do własnych wymagań, czy kraju w jakim się przebywa. W mojej opinii jest to produkt, który każdy z Was powinien mieć w mieszkaniu – oczywiście, jeśli posiadacie prawo jazdy.”


Całość recenzji dostępna tutaj

Do góry


7/7/2018

AlcoSense Excel i Ultra zalecane przez Pure PC

 

„Alkomaty AlcoSense to produkty zdecydowanie udane, wytrzymałe i przydatne. Wyniki są wiarygodne i powtarzalne. Obcowanie z nimi było miłym przeżyciem i mogę je serdecznie polecić z czystym sercem... Część dodatków w oprogramowaniu jak BlowCoach [AlcoSense Ultra] jest strzałem w dziesiątkę...”

 

Całość recenzji dostępna tutaj

Do góry


2018

Ocena: ★★★★★

The AlcoSense Excel came out top in Auto Express Magaziine's breathalyser Group Test featuring ten breathalysers from 6 different brands! Testing under lab and real world conditions they concluded:

"AlcoSense has the edge here... [the Excel] proved accurate at all levels. A great combination of price and performance."

Całość recenzji dostępna tutaj

Do góry


21/7/17

The AlcoSense Excel has been nominated by the German Design Council for the 2018 German Design Awards. It has recieved nomination to the Medical and Transport categories for Excellent Design. Judging will take place at the end of the year, with the winners announced in early 2018. 

Do góry


Sunday Times Driving Review of the AlcoSense Excel

11/11/2016

"Christmas can be a boozy time of year and many revellers hit the road the morning after a drop too many. Do them (and other road users) a favour with this breathalyser from top brand AlcoSense. We tested the AlcoSense Pro before Christmas last year but this new model promises even more."

Całość recenzji dostępna tutaj

Do góry


Telegraph review of the AlcoSense Excel

16/12/2016

"the Excel was compared with the results from a £2,000 police breathalyser. The police unit gave a reading of 0.333mg/L... with the same alcohol sample, the Excel gave an exact reading of 0.339mg/L."

Całość recenzji dostępna tutaj

Do góry


The Guardian Breathalyzer Review

9/04/2017

“The AlcoSense Excel is [for] those who rely on their license for work or play, and who seek reliability and accuracy at an affordable price. We tested the accuracy of the AlcoSense Excel against a £13,000 evidential breathalyser used in Police stations and the readings were almost identical.”

Całość recenzji dostępna tutaj (the article is below the Volvo Review)

Do góry


19/12/2016

"it's easier than you think to unintentionally drink drive the morning after a boozy Christmas evening if you went a bit too far with the Bailey's the night before...the AlcoSense Excel brings a new level of accuracy and reliability for drivers, a great passive-aggressive Christmas gift for your favourite booze hound friend"

Całość recenzji dostępna tutaj

Do góry


21/12/2016

"Setup is straightforward...Using the device is incredibly easy. It's quick, clear and leaves you in little doubt about whether you're over the limit or not.... AlcoSense Excel offers far greater accuracy and can be used again and again, handy for anyone who drives for a living."

Całość recenzji dostępna tutaj

Do góry


Evo Magazine

25/11/2016

"Class leading accuracy"

Do góry


30th November 2017

 

Ocena: ★★★★★

 

“The AlcoSense Excel tells you unequivocally if you’re okay to drive. It’s reusable, looks great, and has earned a reputation as one of the best affordable breathalyzers on the market. It gives readings that reliably match those given by official (£13,000!) police readers; incredible given that it costs less than 100.”

Całość recenzji dostępna tutaj

Do góry


18th May 2017

Ocena: ★★★★★
Winner: Recommended Award

“AlcoSense Excel and Pro review: Are these the best breathalysers in the business?”

“Yes. The AlcoSense Excel and especially the Pro are great products. They’re easy to use and packed with thoughtful features and, most importantly, they’re accurate. But is it worth your while spending up to £150 on one? … Absolutely. These devices will tell you unequivocally and, with absolute clarity, if you’re okay or not to drive.”

Całość recenzji dostępna tutaj

Do góry


19th May 2017

Ocena: 9/10 

“The AlcoSense was consistent in both tests when compared to the calibrated alcometer [Lion 500 Police Breathalyser]. That's quite impressive… In the few weeks I've had the unit I've had no issues with testing, the unit has consistently produced a reading that matches what I expected given the drinks consumed.

It's compact, easy to use and reliable. If you're in the market for a breathalyser then you can't go wrong with this one.”

Całość recenzji dostępna tutaj

Do góry


Total 911 AlcoSense Excel Breathalyser Review

May 2017 Issue

"AlcoSense Excel is the perfect travel partner"

Do góry


 

 

07/12/2016

"It's extremely simple to use and fairly foolproof.....its accuracy and reliability make it a good choice.....the AlcoSense Excel is a reasonably priced way to get an accurate gauge on blood alcohol level" 

Całość recenzji dostępna tutaj

Do góry


Motorverso Review of AlcoSense Excel

24/11/2016

"If you are looking for a personal breathalyser, then get the AlcoSense Excel breathalyser...a high quality fuel cell breathalyser which has outstanding functions and accuracy to a sub-£100 price point."

Całość recenzji dostępna tutaj

Do góry


MMM Breathalyser Award

July 2017 Issue of Motorhome Motorcaravan Monthly

“highly accurate and reliable, and has a compact and easy-to-use design. It features a slide mechanism

that keeps the sensor and blow tube receptacle covered when not in use, and the colour screen makes levels of tipsiness easy to read. Also, limits can easily be adjusted to the country you’re travelling in”

Do góry


Frost Magazine

24/11/2016

"We could not be more of a fan of this.....It is superb value and it can save your life and your job.....A brilliant device to keep in your bag"

"We can't recommend it enough"

Całość recenzji dostępna tutaj

Do góry


GadgetHead masthead

Ocena: ★★★★★

"The Excel's sensor is identical to the law enforcement version, just smaller, giving the Excel unrivalled accuracy at this price point"

"At only £100 there are no negatives to the Excel....and with the positives being potentially lifesaving it is a worthwhile investment"

Całość recenzji dostępna tutaj

Do góry


March 2017

Ocena: ★★★★★

"It's simple to use...gives you an instant reading... a valuable piece of kit. Highly recommended."

Do góry


Retro Cars Breathalyser Review AlcoSense Excel

May 2017 Issue

Awarded "Top Gadget" May 2017

"There's no doubt every car should have one of these in the glovebox!"

Do góry


March 2017

"We used a breath alcohol simulator, the same equipment used for calibration and accuracy checking Police evidential breathalysers, to compare the readings of the Excel and a £1,700 Police breathalyser. Both the Excel and the Police breathalyser showed exactly the same."

Do góry



AlcoSense Pro

12/6/2018

 Wynik: 1 miejsce - AlcoSense Excel; 2 miejsce - AlcoSense Pro

Cytat pochodzi z grupowego testu alkomatów, którego wyniki przedstawiono w magazynie AutoMoto, wydanie z lipca 2018r. (266)

„Alcosense Pro to większy brat modelu Excel. Oferuje świetną dokładność wskazań. Niestety jest dość drogi. Jedyny minus to jego cena - 800 zł.

Excel jest podstawowym modelem alkomatu elektrochemicznego, który oferuje niezwykłą dokładność i funkcjonalność... Teoretyczne niemal wszystkie alkomaty przeszły test dokładności wskazań. W praktyce poza urządzeniami AlcoSense, nie gwarantują one jednak dokładności wskazań, ponieważ nie analizują objętości powietrza pobranego do badań.”

 

Do góry


Auto Swiat

5/4/2018

Ocena: ★★★★★+

„Dokładność, niezwykle przemyślana budowa i oprogramowanie, odporność na zachowania użytkownika”

„Od razu widać, że twórcy tego sprzętu nie raz zastanowili się: mogę jechać czy lepiej jeśli się wyśpię ?... Wysoka cena – to, że było warto docenia się dopiero po czasie… gdy jest za zimno, tester zamiast błędnego wyniku uczciwie powie, ze musi być ogrzany… po drugie, jeśli dmuchniesz w ustnik tuż po wypiciu mocnego alkoholu, każdy czujnik wariuje i potrzebuje czasu , żeby „odparować” Testery Alcosense wyświetlą w takiej sytuacji ekran blokady: wróć do mnie za dobę… Jeśli chodzi o sam pomiar, to sprzęt - tak jak profesjonalne alkotestery policyjne... bierze pod uwagę natężenie przepływu powietrza podczas dmuchania i wizualizacją na ekranie... podpowiada, jak mocno dmuchać. Jeśli robisz to źle, musisz pomiar powtórzyć....”

Do góry


Red Dot Award AlcoSense

Alkomaty AlcoSense Pro i Ultra otrzymały międzynarodowe wyróżnienie Red Dot Award za wyjątkowy wkład w rozwój wzornictwa przemysłowego. Wśród wielu wyróżniony marek znalazły się produkty między innymi takich firm jak Dell, Lenovo, LG, Apple, Logitech i wiele innych. Do konkursu zostało zgłoszonych ponad pięć tysięcy produktów z pięćdziesięciu siedmiu krajów. Nagrodę przyznawało jury składające się z czterdziestu niezależnych jurorów i projektantów, w tym wykładowców szkół projektowych i dziennikarzy branżowych. W 2016 roku kapituła zdecydowała, że nagroda Red Dot Product Design Award została przyznana firmie AlcoSense za produkty Pro i Ultra.

Red Dot Awards to uznany na całym świecie konkurs gdzie nagrody są przyznawane wysoką jakość i innowacyjność projektową produktu. Przyznawane od 1995 roku wyróżnienia są najważniejszą i najbardziej prestiżową nagrodą w dziedzinie wzornictwa przemysłowego.

Dotychczasowi laureaci tego konkursu to: Siemens w 1995, Apple w 2001, BMW w 2007, LG w 2008, Porsche w 2012, Lenovo w 2013, Bose w 2014; i Dell w 2015 roku.

Zaprojektowane w Wielkiej Brytanii, alkomaty AlcoSense Pro & Ultra są efektem trzyletnich badań i odzwierciedlają wartości AlcoSense w zakresie funkcjonalności, precyzji i stylu. Rezultatem stałego rozwoju firmy jest prowadzenie od lat zaawansowanych badań nakierowanych na rozwój technologiczny produktu. Efektem tych działań jest alkomat wyposażony w sensor o dokładności zbliżonej do poziomu alkomatów policyjnych, który korzysta z wielu unikalnych, chronionych patentem innowacji. Dodatkowe funkcjonalności urządzenia niedostępne do tej pory w tradycyjnych alkomatach sprawiają, że użytkowanie urządzenia przez konsumentów jest intuicyjne i łatwe.

Do góry


18/07/2018

„Alkomaty AlcoSense wyróżniają się na tle konkurencji właśnie dokładnością pomiaru. Każdy z dostępnych w Polsce modeli posiada certyfikat ISO 13485, dzięki czemu są one traktowane jak urządzenia medyczne...

 

Sam pomiar alkoholu w wydychanym powietrzu również jest banalnie prosty. Wystarczy założyć dedykowany do naszego urządzenia ustnik i dmuchać w niego równomiernie, dopóki urządzenie nie każe nam przestać. Modele Pro i Ultra wyposażone są dodatkowo w swojego rodzaju asystenta pomiaru, który pokazuje nam czy dmuchamy z odpowiednią siłą...

 

...oprócz wyświetlenia wyniku pomiaru podają także prognozowany czas po którym będziemy mogli prowadzić samochód. Możemy nawet ustawić (prawie automatycznie) alarm, żeby po podanym przez alkomat czasie podejść po raz kolejny do badania. Bardzo wygodna funkcja...

 

Ze swojej strony mogę dodać tylko, że ceny tych urządzeń na pewno nie są zawyżone. Wszystkie modele alkomatów AlcoSense dostępne w Polsce cechują się bardzo wysoką jakością wykonania, przyjemną obsługą i – co najważniejsze – wynikami, którym można zaufać. Jeśli zdarza wam się wsiadać za kierownicę po kilku godzinach od wypicia kilku głębszych, albo dzień po większej imprezie, to wydaje mi się, że warto zainwestować w taki gadżet, który może uchronić was przed utratą prawa jazdy.”


Całość recenzji dostępna tutaj

Do góry


27/06/2018

 

„Można zapytać – czy rzeczywiście nie wystarczy alkomat za przysłowiowe 100 zł? Jeśli naszym celem jest tylko zyskanie alibi w postaci marnej jakości urządzenia, które nie daje gwarancji dokładności wyniku, to czemu nie? Ale jeśli bezpieczeństwo jest naszym priorytetem i chcemy mieć pewność każdego pomiaru, to AlcoSense będzie bardzo dobrym wyborem! Tym bardziej, że jeśli na szali kładziemy zdrowie lub życie nasze i naszych najbliższych, których wieziemy autem, kilkaset złotych nie jest żadnym wydatkiem!”

Całość recenzji dostępna tutaj

Do góry


2018

Ocena: ★★★★

The AlcoSense Pro came second to the AlcoSense Excel in the 2016 Auto Express breathalyser Group Test, featuring ten breathalysers from 6 different brands! Testing under lab and real world conditions they concluded:

"Spend £50 more than on the AlcoSense Excel and you get quite a bit more with the Pro. It topped our accuracy tests by a small margin from the Excel. For the next step up, look no further than the Pro."

Całość recenzji dostępna tutaj

Do góry


Sunday Times Breathalyzer Review

Ocena: ★★★★★

The test involved using a machine to pump vapour from a solution of alcohol and water (using a human test subject introduces inconsistencies) into a Draeger police evidential breathalyser, which is used at police stations (they offer an industry-best ±0.03‰ BAC), and immediately after running the same test with the Pro.

The results: 

- Draeger Alcotest 9510: 0.312mg/l
- AlcoSense Pro: 0.32mg/l

The AlcoSense Pro got impressively close to the benchmark police evidential breathalyser. 

In addition, helpful features of the Pro include colour-coded results (red being over the limit), a backlit tube connector, the amusingly-named BlowCoach (shows in realtime whether you're blowing too soft or hard to get an accurate reading), and a handy Time Until Sober reading.

The Pro also works abroad as it includes a database of legal limits in various countries/regions — you simply tell it where you are and it'll do the rest.

the AlcoSense Pro appears to be a good investment for any law-abiding driver, especially during the Christmas party season, to make sure you're not caught out the morning after. The alternative could ruin your life.

Ocena: ★★★★★

Całość recenzji dostępna tutaj

Do góry 


 

 Telegraph Review of the AlcoSense Pro

"...a fresh level of accuracy in consumer breath-testing."

“It’s very straightforward to use…. to get the same features as the Pro you’ll have to pay approximately twice as much.”

“Its accuracy was proven in a demonstration in our office comparing an AlcoSense pro against a correctly calibrated, Home Office-approved breath alcohol simulator. Reassuringly, the Pro passed with flying colours.”

 Całość recenzji dostępna tutaj

 Do góry


 

Financial Times Breathalyser Review

8th July 2017

“A failsafe breathalyser for the international traveller”

Całość recenzji dostępna tutaj

Do góry


AlcoSense Pro - AutoExpress Hot Kit

 

10th February 2016

"The sleek Alcosense Pro is handy and simple to use, with a high-spec fuel-cell sensor that gives almost the same accuracy as police kit. The sensor has accounted for a 10 per cent tolerance, to prevent giving an under-reading. It also helps control breath flow, so you don’t breathe too hard, too softly or not long enough – all explained on the hi-res colour TFT screen. If you’re over the limit, it’ll advise how long to wait until you’re sober. EXACTLY when are you safe to drive again the morning after a night out drinking? There’s no real certainty, so investing in a personal breathalyser is one way to be sure."

 Do góry


 

 

The Sun Motors Breathalyzer Review

 

"Alcosense Pro is a top-of-the-range model and offers reliable accurate readings, which could prove priceless... As far as breathalysers go, this is one of the best"

Całość recenzji dostępna tutaj

 Do góry


 

The Guardian Breathalyzer Review

"Designed in the UK, both breathalysers offer levels of accuracy, reliability and consistency that we as consumers have not been able to access until now."

"The units have several excellent features. They are pre-loaded with all the different limits in every country, so if travelling in Europe, for instance, you wouldn’t be caught out by different levels when crossing borders. Also, they feature an ‘estimated time until sober’ with an alarm that alerts you to re-test again when it is likely you will be safe to drive. The AlcoSense Pro costs £129.99 (£149.99 from February 2016) and the Ultra is £249.99 – which isn’t cheap but considering the alternatives could be a bargain."

 Całość recenzji dostępna tutaj

 Do góry


 

Scottish Sun Breathalyzer Review

 

"An AlcoSense Pro breathalyser could be the smartest gift you buy this year. The Pro knows it is in Scotland, knows the limit and can even tell you when you can next drive. It uses a 121mm2 version of the 200mm2 “Fuel Cell” sensor used in several UK police forces. That sounds technical but this machine even gives you a lesson on how to give a breath sample properly with its BlowCoach mechanism. It doesn’t get any easier than that. — so there are no excuses for being over the limit."

Całość recenzji dostępna tutaj

Do góry 


 

18th May 2017

Ocena: ★★★★★
Winner: Recommended Award

“AlcoSense Excel and Pro review: Are these the best breathalysers in the business?”

“Yes. The AlcoSense Excel and especially the Pro are great products. They’re easy to use and packed with thoughtful features and, most importantly, they’re accurate. But is it worth your while spending up to £150 on one? … Absolutely. These devices will tell you unequivocally and, with absolute clarity, if you’re okay or not to drive.”

 Całość recenzji dostępna tutaj

Do góry 


10th October 2017 Issue

“We’ve seen some pretty flashy breathalysers in our time. But with features like the Blow Coach and Time Until Sober, this one really does take the whole bloody biscuit tin.”

Całość recenzji dostępna tutaj

Do góry


Diesel Car AlcoSense Pro Breathalyser Review

"We pitched the AlcoSense Pro up against the police evidential tester and it was absolutley spot-on for accuracy, every time. It's a neat little piece of kit too, small enough to slip into a pocket, smooth-looking and easy to use."

DieselCar Magazine, May 2016 Issue

 

 Całość recenzji dostępna tutaj

 Do góry


“One of the most advanced breathalysers around for its price. It’s basically a smaller version of what the police use.”

FQ Magazine, Autumn Edition

Do góry


 

11/08/2017

“the Pro is ahead of the game, condensing cutting edge technology and design into one super simple personal breathalyser… the best personal breathalyser available to buy right now.”

Całość recenzji dostępna tutaj

Do góry


Parkers Breathalyzer Review - AlcoSense Pro

"Just how accurate are home breathalyzers? We test one against a Police-spec unit.

We tested it [AlcoSense Pro] scientifically (not in the pub, honest) with some control alcohol measured to read just below the UK’s 35ml drink-drive limit. Tested on the sort of super-accurate unit the Police will use at the station for your conviction, we found our test unit [the AlcoSense Pro] read almost exactly the same as the Police device.

 Całość recenzji dostępna tutaj

Do góry 


 

Car Mechanics Review of AlcoSense Pro

“In the side-by-side comparison, the AlcoSense Pro proved to be as accurate as the larger machine [£13,000 Police breathalyser], as well as offering a number of innovations over other compact breathalysers.”

Do góry 


 

 

Lorraine ITV Breathalyzer Review

The Lorraine Show, ITV 1

 

“It’s very easy to be still over the drink drive limit in the morning; and the ‘Morning After campaign’ the Police have been running are picking up a lot more convictions now than they did 10 years ago. It’s worth getting yourself a DIY breathalyser. The AlcoSense Pro works very well and you can use it as many times as you like”.

Dr Hilary Jones

"A really, really handy thing"
Lorraine Kelly

Do góry 


  

Image result for practical caravan

 

"This device uses sensors developed from UK police units, so you can be sure you're safe to get behind the wheel if you've enjoyed a few drinks the night before."

 Do góry


 

 

"A 5-6% margin of error is added so that it never under-reads, and it switches between different countries with a few clicks of a button."

" ...this is a cost-effective way of keeping you, your licence and other road users safe." 

 Do góry


 

 

 

“delivers a level of accuracy that is on a par with police-approved devices”

Całość recenzji dostępna tutaj

Do góry 


 

Ocena: ★★★★★

“Easy to use and super accurate”

January 2018 Issue

Do góry


 

 

 "The Pro is sleek and modern looking, with a simplistic design." "Once set-up the device itself is actually quite quick to use."

"blow to hard, too soft or not long enough, the Pro tells you clearly where you have gone wrong...it couldn't be made much simpler."

"the Pro performed excellently"...."clear and easy to understand"

"For any person who drives frequently, and especially for those whose livelihood depends on it, the AlcoSense Pro is a perfect solution to allow them to be confident in knowing the alcohol level in their system..."

Całość recenzji dostępna tutaj

 Do góry


II logo.png 

"...simpler to use, easier to understand and as accurate as the police version"

"A cynch to set up, easy to use, small, solidly built and ideal for the glove box"

"The 'pro' is the business" 

Do góry


Mighty Gadget AlcoSense Pro Breathalyser Review

20th July 2017

"one of the most accurate devices on the market.... if your livelihood is dependent on your driving licence then this could be a very wise investment."

Całość recenzji dostępna tutaj

Do góry


 

“At its price, the AlcoSense Pro is arguably the most advanced breathalyser on the market”

November 2017 Issue

Do góry


29th November 2017

“The AlcoSense Pro is top of the market. Right now, I wouldn’t be without it.”

Całość recenzji dostępna tutaj

 Do góry


Road Magazine and Blog Logo

"One of the smartest, simplest & most effective car-related gadgets we've had the pleasure of testing. Compact, cool and clear."

Całość recenzji dostępna tutaj

Do góry


“Using the device is about as simple as it gets. Just slide the cover open, put the blow tube in place, follow the on-screen instructions of how long and how strongly to blow, and inspect the results. The breathalyser then tells you if you are under, close to or over the limit.”

Issue - October 2017

Do góry



AlcoSense Ultra

13/07/2018

Jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości w ocenie swojej trzeźwości, to jest to zdecydowanie jedno z najlepszych i najdokładniejszych urządzeń tego typu dostępnych w sprzedaży. Mobilny alkomat wyposażony w zaawanowany system pomiaru próbek powietrza działa z dokładnością profesjonalnych alkomatów używanych przez policję.

Do góry


Auto Swiat

5/4/2018

Ocena: ★★★★★+

„Dokładność, niezwykle przemyślana budowa i oprogramowanie, odporność na zachowania użytkownika”

„Od razu widać, że twórcy tego sprzętu nie raz zastanowili się: mogę jechać czy lepiej jeśli się wyśpię ?... Wysoka cena – to, że było warto docenia się dopiero po czasie… gdy jest za zimno, tester zamiast błędnego wyniku uczciwie powie, ze musi być ogrzany… po drugie, jeśli dmuchniesz w ustnik tuż po wypiciu mocnego alkoholu, każdy czujnik wariuje i potrzebuje czasu , żeby „odparować” Testery Alcosense wyświetlą w takiej sytuacji ekran blokady: wróć do mnie za dobę… Jeśli chodzi o sam pomiar, to sprzęt - tak jak profesjonalne alkotestery policyjne... bierze pod uwagę natężenie przepływu powietrza podczas dmuchania i wizualizacją na ekranie... podpowiada, jak mocno dmuchać. Jeśli robisz to źle, musisz pomiar powtórzyć....”

Do góry


18/07/2018

„Alkomaty AlcoSense wyróżniają się na tle konkurencji właśnie dokładnością pomiaru. Każdy z dostępnych w Polsce modeli posiada certyfikat ISO 13485, dzięki czemu są one traktowane jak urządzenia medyczne...

 

Sam pomiar alkoholu w wydychanym powietrzu również jest banalnie prosty. Wystarczy założyć dedykowany do naszego urządzenia ustnik i dmuchać w niego równomiernie, dopóki urządzenie nie każe nam przestać. Modele Pro i Ultra wyposażone są dodatkowo w swojego rodzaju asystenta pomiaru, który pokazuje nam czy dmuchamy z odpowiednią siłą...

 

...oprócz wyświetlenia wyniku pomiaru podają także prognozowany czas po którym będziemy mogli prowadzić samochód. Możemy nawet ustawić (prawie automatycznie) alarm, żeby po podanym przez alkomat czasie podejść po raz kolejny do badania. Bardzo wygodna funkcja...

 

Ze swojej strony mogę dodać tylko, że ceny tych urządzeń na pewno nie są zawyżone. Wszystkie modele alkomatów AlcoSense dostępne w Polsce cechują się bardzo wysoką jakością wykonania, przyjemną obsługą i – co najważniejsze – wynikami, którym można zaufać. Jeśli zdarza wam się wsiadać za kierownicę po kilku godzinach od wypicia kilku głębszych, albo dzień po większej imprezie, to wydaje mi się, że warto zainwestować w taki gadżet, który może uchronić was przed utratą prawa jazdy.”


Całość recenzji dostępna tutaj

Do góry


7/7/2018

AlcoSense Excel i Ultra zalecane przez Pure PC

 

„Alkomaty AlcoSense to produkty zdecydowanie udane, wytrzymałe i przydatne. Wyniki są wiarygodne i powtarzalne. Obcowanie z nimi było miłym przeżyciem i mogę je serdecznie polecić z czystym sercem... Część dodatków w oprogramowaniu jak BlowCoach [AlcoSense Ultra] jest strzałem w dziesiątkę...”

 

Całość recenzji dostępna tutaj

Do góry


Red Dot Award AlcoSense

Alkomaty AlcoSense Pro i Ultra otrzymały międzynarodowe wyróżnienie Red Dot Award za wyjątkowy wkład w rozwój wzornictwa przemysłowego. Wśród wielu wyróżniony marek znalazły się produkty między innymi takich firm jak Dell, Lenovo, LG, Apple, Logitech i wiele innych. Do konkursu zostało zgłoszonych ponad pięć tysięcy produktów z pięćdziesięciu siedmiu krajów. Nagrodę przyznawało jury składające się z czterdziestu niezależnych jurorów i projektantów, w tym wykładowców szkół projektowych i dziennikarzy branżowych. W 2016 roku kapituła zdecydowała, że nagroda Red Dot Product Design Award została przyznana firmie AlcoSense za produkty Pro i Ultra.

Red Dot Awards to uznany na całym świecie konkurs gdzie nagrody są przyznawane wysoką jakość i innowacyjność projektową produktu. Przyznawane od 1995 roku wyróżnienia są najważniejszą i najbardziej prestiżową nagrodą w dziedzinie wzornictwa przemysłowego.

Dotychczasowi laureaci tego konkursu to: Siemens w 1995, Apple w 2001, BMW w 2007, LG w 2008, Porsche w 2012, Lenovo w 2013, Bose w 2014; i Dell w 2015 roku.

Zaprojektowane w Wielkiej Brytanii, alkomaty AlcoSense Pro & Ultra są efektem trzyletnich badań i odzwierciedlają wartości AlcoSense w zakresie funkcjonalności, precyzji i stylu. Rezultatem stałego rozwoju firmy jest prowadzenie od lat zaawansowanych badań nakierowanych na rozwój technologiczny produktu. Efektem tych działań jest alkomat wyposażony w sensor o dokładności zbliżonej do poziomu alkomatów policyjnych, który korzysta z wielu unikalnych, chronionych patentem innowacji. Dodatkowe funkcjonalności urządzenia niedostępne do tej pory w tradycyjnych alkomatach sprawiają, że użytkowanie urządzenia przez konsumentów jest intuicyjne i łatwe.

Do góry


27/06/2018

 

„Można zapytać – czy rzeczywiście nie wystarczy alkomat za przysłowiowe 100 zł? Jeśli naszym celem jest tylko zyskanie alibi w postaci marnej jakości urządzenia, które nie daje gwarancji dokładności wyniku, to czemu nie? Ale jeśli bezpieczeństwo jest naszym priorytetem i chcemy mieć pewność każdego pomiaru, to AlcoSense będzie bardzo dobrym wyborem! Tym bardziej, że jeśli na szali kładziemy zdrowie lub życie nasze i naszych najbliższych, których wieziemy autem, kilkaset złotych nie jest żadnym wydatkiem!”

Całość recenzji dostępna tutaj

Do góry


The Guardian Breathalyzer Review

 "Designed in the UK, both breathalysers offer levels of accuracy, reliability and consistency that we as consumers have not been able to access until now."

"The units have several excellent features. They are pre-loaded with all the different limits in every country, so if travelling in Europe, for instance, you wouldn’t be caught out by different levels when crossing borders. Also, they feature an ‘estimated time until sober’ with an alarm that alerts you to re-test again when it is likely you will be safe to drive. The AlcoSense Pro costs £129.99 (£149.99 from February 2016) and the Ultra is £249.99 – which isn’t cheap but considering the alternatives could be a bargain."

Całość recenzji dostępna tutaj

 Do góry


 Logo Total 911

 

"The most accurate over-the-counter device currently available...Even compared to the hugely complicated static devices found in police stations (worth upwards of £10,000), the reliability and accuracy of the AlcoSense Ultra is hugely impressive, partly thanks to a new software calibration technique that prevents the device from under-reading.However,it is the day-to-day usability of the AlcoSense Ultra that should be its main selling point"

"...the device enables you to select literally any drink drive limit from around the world (from Australia to the UAE), making it the perfent partner for cross-country road trips,"

'Combined with its stylish and ergonomic design (the blowhole, for example, lights up for ease of use in the dark) the AlcoSense Ultra more than justifies its price making it a must-have for those who truly value their licence.."

Całość recenzji dostępna tutaj

 Do góry


 

 

Ocena: ★★★★

"the traffic light colours are easy to decipher"

"it handily indicates how long it will be until you are fully sober again"

"easy to use and the life of the AA batteries is maximised by its power-efficient components"

Do góry